A kedvezményezett neve: Dragon Max Kft.
A projekt címe: Innovatív fémfelület kezelési technológia bevezetése a Dragon Max Kft-nél
A projekt kezdő dátuma: 2018.05.01
Tényleges befejezés dátuma: 2018.10.16
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00567
A szerződött támogatás összege: 14 935 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A vállalkozás 2008-ban alakult. Főprofilja lakó és nem lakó épületek építése, de emellett foglalkozik oktatással, műszaki tanácsadással, műszaki kutatással, gyártási- és kereskedelmi tevékenységgel, valamint éttermi, mozgó vendéglátással.
A vállalkozás jelenlegi székhelye Budapesten található, de tevékenységét elsősorban debreceni és balmazújvárosi telephelyén végzi, ahol az építőipari tevékenységhez szorosan kapcsolódó gyártási tevékenységek folynak, mint fémszerkezetgyártás, fém épületelem gyártás, fémmegmunkálás, acél tárolóeszköz gyártás, fémmegmunkáló szerszámgép gyártása, építési beton, előrekevert beton, egyéb beton, gipsz, cement termék gyártása, hidegen hajlított acélidom gyártása.

A jelen projekt keretében fejlesztendő tevékenység a TEÁOR 2561 Fémfelület kezelés, amelyhez kapcsolódóan egy gép beszerzése valósult meg: Finomsugaras plazma- és lángvágó gép.

A berendezés segítségével technológiai innováció valósítható meg. A korábban rendelkezésre álló vágó berendezéshez képest egy innovatívabb, sokkal jobb műszaki specifikációjú gépet szereztünk be, amely lehetővé teszi a precízebb, pontosabb munkavégzést. A gép lehetőséget biztosít arra, hogy nagyobb lemezvastagságú alapanyagokat dolgozzunk fel a és a vágható anyagok pontossága is jóval precízebbé válhat, továbbá a vágási sebesség is jelentősen megnőtt a korábbi gépekhez képest.
Az innovatív vágási technológiának köszönhetően a gyorsabban és magas minőségben valósítható meg a fémfelületek kezelése.